Gode råd til turister i Thailand

Vi er mange danskere, som ofte rejser til Thailand hvert eneste år, og det bliver vi ved med. Thailand er ellers et land, som har gennemgået mange plager i de seneste år, men de har forbavsende nok kunnet bevare tiltrækningen af turister alligevel. Thailand har dels haft en dødsensfarlig tsunami for 10 år siden, større oversvømmelser næsten hvert år og kombineret med skiftende regeringer og militærkup. Alligevel valfarter turisterne til Thailand, og det er fra overalt i verden. Her kommer masser af især kinesere, russere, japanere, europæere, og også mange fra de fattige omkringliggende lande såsom Malaysia, Myanmar, Laos og Cambodia. Thailand er generelt et venligt og smilende land, som gerne byder velkommen til flere turister, da man er klar over, at turisterne kommer for at bruge mange penge i Thailand. Derfor får alle et gratis visa (opholdstilladelse) i 30 dage fra ankomsten i lufthavnen. Dette visa kan mod betaling forlænges, men i mange tilfælde skal man medbringe et visa fra en thailandsk ambassade fra udlandet. Hvis man kommer fra Danmark og vil blive i Thailand i flere måneder, så bør man henvende sig på den thailandske ambassade i Hellerup, hvor man kan opnå visa til Thailand til ophold af en længde på 2-12 måneder.

Problemer i Thailand

Langt de fleste turister vil ikke komme ud for problemer på deres ferie i Thailand, men uheldet kan jo være ude, idet man kan risikere at blive indblandet i et trafikuheld, således man ender på hospitalet, eller man kan blive overfaldet og frarøvet sit pas og penge. Derfor kan det være en god idé at dels være forberedt på det værste, således man ikke står helt tomhændet, hvis det hele kollapser. Dels bør man hjemmefra tegne en rejseforsikring, således man er dækket under hele rejsen. En universal årsrejseforsikring koster typisk 600 kr. for et helt år, så det er meget billigt i forhold til en udgift på måske 2.000 kr. i døgnet på et thailandsk hospital. Desuden bør man ikke rejse rundt og vise sine guldkæder og guldringe frem i det offentlige, da man nemt kan friste fattige sjæle. Menneskeliv har jo ikke samme værdi i Thailand, som vi normalt kender det i vores hjemland. Så man bør absolut holde sig langt væk fra narkotika og kriminalitet, da dette straffes meget hårdt i Thailand, og man dør ofte i deres fængsler. Men de fleste forseelser kan man nemt betale på politistationen, såfremt man stoppes uden hjelm på en motorcykel, uden sele i bilen eller andre småsager, som ofte koster omkring 100 kr. i bøde.

Dansk ambassade i Bangkok

Hvis uheldet er ude, og dine nærmeste venner ikke lige kan hjælpe dig, så bør man straks kontakte den danske ambassade i Bangkok eller et af de danske konsulater i Pattaya eller i Phuket. Man kan være behjælpelige med at overføre penge, oversætte samtaler med myndighederne, anbefale god advokatbistand eller andre former for at hjælpe nødstedte danskere i Thailand.

Generelle gode råd

I Thailand bør man altid opføre sig høfligt og belevent, så vil man i praksis aldrig opleve nogen former for problemer, men hvis man lever udsvævende, så kan man komme ud for lidt af hvert viser erfaringerne desværre. Man tilbydes på restauranter, på stranden eller på gademarkedet en masse billige varer, som i de fleste tilfælde er simple kopier, således her opnår man ingen garanti. Man bør være varsom eller helt holde afstand fra at leje jetski, uanset hvor sjovt det ser ud. Branchen er desværre helt korrupt og fuldstændig fyldt med banditter og plattenslagere, og der er reelt ingen hjælp at finde hos politiet, som ofte er en del af dette tricktyveri. Desuden bør man vise respekt for kongen i alle sammenhænge samt holde sig uden for politiske diskussioner. Man kan nemlig nemt havne i problemer, som kan give fængselsstraf, hvis man uforvarende kommer med en forkert bemærkning. Såfremt man får en feriekæreste, så bør man altid anvende beskyttelse, da kønssygdomme er meget udbredte i Thailand. På værtshuse bør man altid bestille drikkevarer på flaske, så maner rimeligt sikker på, at ingen kommer noget stof i din drink. Men hvis man følger alle disse råd, så burde man ikke kunne komme ud for problemer på Thailand rejsen.

Skriv et svar