Hyggelige og rolige Chiang Mai

Efter at have slidt og slæbt i det med flere jobs på én gang det sidste års tid, er jeg nu endelig kommet til Thailand! Her skal jeg nyde varmen og den anderledes kultur, som er at finde her østpå. Allerede nu kan jeg konstatere, at Thailand er og bliver rigtig dejlig.

Hyggelige natmarkeder

Til trods for navnet foregår natmarkederne om aftenen, og åbner så snart den sidste solstråle har forladt himlen. På ganske kort tid vrimler det frem med boder og smilende thai’ere, som gerne vil sælge dig alverdens souvenirs. Det er på alle måder en hyggelig måde at se byen på – og en rigtig hyggelig og tryg måde at bruge nogle af sine mange baht på. Boderne byder på alt lige fra smykker, tørklæder,  shorts, malerier til frisk frugt og smoothies. Du kan meget nemt bruge adskillige timer på natmarkedet, da tiden simpelthen flyver afsted, så snart du har passeret den første bod!

Festlig begivenhed

Her i slutningen af november, nærmere d. 24.-26. novmeber, holder thai’erne noget, der kaldes Loy Krathong. Hvad jul og nytår er for os er Loy Krathong for dem, og man kan derfor hele døgnet rundt høre fyrværkeri og om aftenen se de smukkeste lanterner fylde himlen som stjerner. Under festivalen siger man undskyld til vandet for at have brugt det året ud (uden vand ville Thailand have svært ved at eksistere), og sender sammen med deres Krathong  al ulykke og synd væk – alle starter på en frisk lidt ligesom vores nytår. Alle er glade, og der er fest og farver i hver en gade. Så skal du rejse hertil på et tidspunkt, bør du gøre det på dette tidspunkt af året!

Billig indkvartering

Noget andet som er værd at nævne, er den billige indkvartering. Lige så billigt som det er at rejse herned på denne tid af året, lige så billigt er det at bo her. Du kan sagtens få et værelse med eget bad  og aircondition for lige knap 100 kroner om dagen – uden at det er ulækkert eller utrygt. Vil du gerne sove på sal med andre, kan du få en seng til 30 kroner eller derunder pr. overnatning. De billige priser skinner igennem over det hele, og du kan spise på restaurant og gå mæt derfra for under 100 kroner. Så kan du selv regne ud, hvor billigt det er på gadekøkkenerne!

Kan du ikke vente med at komme af sted, eller har du planlagt afrejse snart, kan du her finde rabatter på dine overnatningssteder.

Skriv et svar