Metropolen Bangkok

Bangkok er hovedstaden i Thailand, og denne storby er et meget populært rejsemål for turister fra hele verden, da Bangkok har noget for enhver smag. Byen appellerer både til unge rygsæk turister, som er på en budgetvenlig rejse, men mange familier kan også finde masser af interessante oplevelser og forestillinger, idet byen har mange seværdigheder.

Bangkoks mange seværdigheder

Ikke mange storbyer har en flot badestrand, og det er nok også det eneste, som Bangkok heller ikke kan tilbyde. Der skal man som regel rejse 1-2 timer til de nærliggende badebyer for at opleve, men de fleste hoteller og lejligheder tilbyder adgang til swimmingpools. I Thailand er næsten alt centraliseret i hovedstaden Bangkok, som i starten kan virke stor og uoverskuelig, hvilket er forståeligt, da den er én af verdens største byer med over 10 mio. indbyggere, og det kan nemt tage flere timer at køre igennem byen. Den nemmeste måde at komme rundt på er ved at tage en taxi eller benytte det hurtige Skytrain BTS i midtbyen, som dækker det meste af Bangkok. Transport er ufatteligt billigt i Bangkok, da en taxi eller BTS koster typisk 1 kr./km. Man kan både besøge unikke slotte og templer i Bangkok, og man bør heller ikke snydes for en tur rundt på den store gennemgående flod Chao Phraya River. Byen vrimler med gode restauranter til yderst rimelige priser, og byen har også et meget interessant natteliv med masser af shows og forestillinger. Desuden kan jeg anbefale disse rejsemål i Bangkok:

Grand Palace

Kongeslottet Grand Palace har Thailands smukkeste vægmalerier på indersiderne af tempelmurene, og man bemærker også de mest skinnende spir og den mindste maskot i jaspis eller jade. Her er gravmonumenter og overdådige tronsale for Thailands konger med smukke tempeludsmykninger overalt. Stedet har adressen: Thanon Na Phra Lan, Bangkok 10200 og ligger nær anløbsbroen Tha Chang.

Jim Thompsons Hus

Jim Thompsons Hus er et museum over Silkekongens hjem, og det er både forfriskende og forførende at bevæge sig ind i Jim Thompsons hjem. Han forsvandt jo på mystisk vis i Malaysias skove i 1967, men man har bevaret og plejet hans hjem lige siden. Huset er i teaktræ, og i dag et monument over, hvad fortidens Thailand var rig på: nemlig huse på stylter, helt i træ og uden en eneste skrue eller et eneste søm, og her kan ses mange slotte antikviteter. Adressen er: 6 Soi Kasemsan 2, Thanon Rama 1, Bangkok 10330, og stedet er nær ved BTS stationen National Stadium.

Chinatown

Man kan opleve Bangkoks kinesiske by Chinatown, som ligger nær ved BTS stationen Hualamphong, men man bør være varsom på dette sted. Her findes nemlig en vrimmel af varer og handlende, så man bliver ør i hovedet over de mange handelsgader især gaden Sampeng Lane løber på tværs af området. Men man kan finde mange eksotiske oplevelser i Chinatown, da stedet har en verden af mad i gadeplan med både fugleredesuppe og hajfinner på menukortet. Templerne i området er udsmykket med drager og røde fabeldyr, og alt er til salg i Chinatown.

Lumphini Park

Ingen tvivl om at Bangkoks bedste åndehul er Lumphini Park, som er byens største og mest besøgte park. Stedet ligger midt inde i midtbyen, så der er BTS station lige i nærheden. I Lumphini Park kan man slappe af og gå en lang tur i naturen på græsplænerne langs træerne. Der er masser af springvand og statuer, så det er virkeligt et kærkomment åndehul i metropolen, idet Bangkok desværre har et fortjent ry vedrørende en dårlig luft og masser af trafikpropper.

Wat Pho

Man kan få thai massage overalt i landet, men der findes én god grund til at få den ved Wat Pho. Hvis man ønsker at fortabe sig over et specielt tempel i Bangkok, så må det bestemt blive Wat Pho. Husk at udvise ærbødighed på stedet, så antræd andægtigt, indsnus i tavshed, og opfyld dine sanser med dine øjne. Stedet er hjemsted for en enorm liggende Buddha og en massageskole, der udklækker landets bedste massører. Adressen er Thanon Chetuphon, 2 Thanon Sanam Chai, Bangkok 10200, og det findes nær ved anlægsbroen Tha Tien.

Skriv et svar