Spar tusindvis af kroner med afbudsrejser

Der findes en mulighed for at spare store beløb på rejsens pris, såfremt man er opmærksom på afbudsrejser, hvor man kan spare fra 10-90 %, men den typiske besparelse er omkring en tredjedel, hvilket sagtens kan blive til mange tusinde kroner i årlige besparelser, hvis man tjekker markedet for billige afbudsrejser, før man endeligt foretager en bestilling. Derved kan man bruge besparelsen til andre udgifter, til souvenirs eller til at komme på flere rejser i løbet af året. Hvis man i god tid holder øje med afbudsrejser til Thailand, så kan prisen komme helt ned på omkring 3.000 kr. for en returbillet, hvor normalprisen ofte er det dobbelte. Men præcis hvad er afbudsrejser?

Sådan virker afbudsrejser

Prisen på flybilletter afhænger af mange faktorer såsom brændstofpriserne, valutakurserne, flyselskabernes forventede antal kunder, vejret og andre afgørende faktorer. Derfor kan det være svært at spå om fremtidige priser, så skal man booke en billet i lang tid før rejsen eller få dage før afrejsedatoen?

Svaret er variabelt, da det er vigtige for nogle end andre at komme af sted på en hvis dato, så hvis dit rejseprogram har masser af tid, så kan du med fordel slå til få dage før afrejsen, men hvis du kun har begrænsede dage til rådighed og skal anvende specifikke dage, så bør man bestille ferierejsen i rigtig god tid. Således får man ofte en lidt lavere pris, end hvis man bestiller et par uger før afgang, da priserne på rejsen stiger jævnt, jo tættere på afrejsedatoen, man kommer.

Men hvis flyselskabet har problemer med at få fyldt pladserne ud få dage før afgang, så udbyder de sæderne som afbudsrejser til en væsentligt lavere pris. For at undgå for mange ledige pladser overbooker flyselskaberne normalt alle rejser, da statistikken viser, at en vis procentdel melder afbud før rejsen.

Derved kan flyselskabet i de fleste tilfælde få puslespillet til at gå op, således der ikke forekommer tomme sæder på turen. I værste fald kommer der ikke det forventede antal afbud på grund af sygdom, job mm, og så må flyselskabet finde nye pladser til de passagerer, som rejsen er overbooket med. Men i de fleste tilfælde vil man derfor kunne finde meget billige billetter i et par uger op til afgang på de rejser, hvor flyselskaberne har problemer med at fylde flyet helt op.

Hvor kan man finde afbudsrejser?

De fleste rejsebureauer på internettet tilbyder kunderne afbudsrejser, hvor man kan få billetterne til reducerede priser. Et godt eksempel er rejsebureauet Sunweb, der har afbudsrejser til hele Europa på deres hjemmeside, som er det eneste sted, kunderne kan bestille rejser.

Et godt tip er at vælge en rejse med all inclusive, som er en billet med både flyrejse, hotel samt fuld forplejning, idet rabatten så vil gælde på hele prisen, og derved får man en stor rabat også på hotellet og maden med i købet. Man kan også bare vælge at have is i maven og afvente prisudsvingene på rejsen, før man booker den endelige billet.

Man kan også vælge den destination, hvor man får den største rabat, men det er nok kun enkelte, som planlægger således, selvom idéen ikke fejler noget. Vejret er meget afgørende for antallet af flygæsterne, da et godt vejr i Danmark er ensbetydende med, at mange ikke rejser udenlands.

Endnu et sparetip er, at man kan flytte rejsen til de mindst populære rejsedage, hvor priserne er lavere, og desuden kan man også få yderligere rabat, hvis man lander i en nærliggende lufthavn, som har lavere priser på rejsen. Da alle priser afgøres ud fra udbud og efterspørgsel, så er det også altid billigere at rejse udenfor højsæsonerne, men man skal også slå til, før andre køber de få billige billetter på afbudsrejserne.

Skriv en kommentar