Badeferie i Pattaya eller Phuket?

Danskerne strømmer hele tiden til Thailand, hvor de for små penge kan opleve sol og høje temperaturer året rundt. De mest populære destinationer til en sol- og badeferie i Thailand er enten Pattaya eller Phuket, og her på siden vil man kunne se forskellene mellem disse byer. Men på mange punkter er disse to byer ret ens, idet de dels kan tilbyde velbeliggende luksushoteller med gode strande indenfor få minutters gang, og begge steder kan man nyde det herlige tropiske klima.

Hoteller, strande og restauranter

Der findes masser af gode lokale restauranter, som kan servere lækre krydrede thairetter, men det er også helt normalt at bestille en burger, kebab, pommes fritter eller en bøf. Det er meget afslappende at kunne læne sig tilbage og blive forkælet i Thailand, da man alle steder mødes af smilende thaier, som gør alt for turisterne skal føle sig velkomne. Derfor kaldes Thailand for Land Of Smiles, idet der typisk er et stort smil fremme hos thaierne. Hvis man lærer de mest udbredte gloser på sproget thai, så skaber det masser af smil og lykke hos thaier, og man bør også lære at lave en wai, som er den traditionelle thailandske hilsen, som består af, at man presser håndfladerne sammen og fører hænderne opad til lige under hagen. De fleste hotelværelser har ikke noget køkken, idet alle spiser ude, da priserne generelt er utrolig billige og turistvenlige, og man skal regne med at kunne spise morgenmad for under 20 kr. om dagen, og et normalt måltid mad koster ofte 30-40 kr., men naturligvis findes der i både Phuket og Pattaya masser af eksklusive restauranter med retter til over 200 kr. pr. kuvert. Hotelværelser koster typisk 100-400 kr. pr døgn, men igen findes der jo luksushoteller til langt over 1.000 kr. pr. døgn. Det er normalt gratis at benytte stranden, men det koster naturligvis lidt at låne en strandstol. På stranden findes der masser af sælgere af souvenirs, forfriskninger og mad, og man bør regne med, at når man her tilbydes billigt tøj og ure, så er der tale om vellignende kopier.

For de sportsinteresserede

Mange rejser til Thailand for at nyde stranden men også for at dyrke dykning eller stå på jetski. Man kan også få en tur i en bananbåd, speedbåd eller måske faldskærmsudspring, og der er også et imponerende antal herlige øer langs strandene, som er et besøg værd. Man skal være yderst forsigtig med at leje jetski, da det er normalt at få præsenteret en ubehagelig regning bagefter på skader, som udlejer påstår du er ansvarlig for. Derfor bør man lige filme eller fotografere både og jetski grundigt, før man lejer dem.

Natteliv i badebyen

Officielt lukker nattelivet kl. 2 om natten, men i praksis vil der være visse steder, som holder åbent hele natten, så hvis man er til fest og ballade, så kan man både nyde alkohol, danse og møde spændende mennesker natten lang.

Forskelle mellem Phuket og Pattaya

Øen Phuket ligger helt sydligt i Thailand, og stedet er så populært, at Phuket har sin egen internationale lufthavn, så det er nemt at komme til Phuket og nyde Thailands flotteste strande. Pattaya er en populær badeby ca. 150 km syd for Bangkoks lufthavn, og byen rummer masser af turister året rundt. Især russiske og kinesiske turister har i stort antal kommet til Pattaya i de seneste 20 år, og da Bangkok ikke har nogen reel strand og plages hårdt af luftforurening, så rejser mange fra Bangkok til en badeby i weekenderne. Derfor er trafikken værst i weekenderne. Prisniveauet er en smule dyrere i Phuket end i Pattaya, men trods alt ikke så meget at det betyder noget. Pattaya er især kendt for sit enorme udsvævende natteliv med mange barer og letlevende damer især i området omkring Walking Street og Soi Burkao, men Phuket har også sit eget store bardistrikt med masser af barer og underholdning. Phuket er trods alt lidt mere familievenlig end Pattaya, men begge steder gør befolkningen meget for at turisterne kan føle sig velkomne.

På siden www.rejser-phuket.dk kan du læse stort set alt hvad der er værd at vide om rejser til Phuket 

På siden Pattaya.dk kan du læse meget mere om Pattaya.

Skriv en kommentar